Forurensning, naturlige toksiner og medisinrester
Faggruppen vurderer risiko ved miljøgifter og andre forurensende stoffer, prosessfremkalte stoffer, naturlige toksiner, og rester av veterinær- og humanmedisinske preparater, i mat og drikke.
Faggruppen vurderer risiko av uønskede stoffer fra maten vi spiser. Dette kan være stoffer som blir til ved tilberedningen, prosessfremkalte kontaminanter, som for eksempel PAH ved grilling. Det kan være miljøgifter og andre forurensende stoffer, som ikke er tilsatt med hensikt, men som er der likevel, som dioksiner i fisk og sjømat. det kan også være naturlige toksiner, som muggsoppgifter eller rester av veterinær- og humanmedisinske preparater.
Kontakt

Finn risikovurderinger - søk etter publiserte risikovurderinger

Finn risikovurderinger - søk etter pågående risikovurderinger

Agenda og referat fra møter
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for forurensning, naturlige toksiner og medisinrester
Utvalgt rapport
Hovedbudskap: Ved grilling kan det dannes flere helseskadelige stoffer enn ved steking i panne. For de fleste er det lav risiko knyttet til å spise grillmat.
Slik vurderer vi risiko
Å vurdere risiko betyr å vurdere hvor sannsynlig det er at en fare som vi kjenner, fører til skade. I tillegg må vi vurdere hvor alvorlig skaden er.