Hovedkomiteen og faggruppene
Komiteen har 123 medlemmer som er fordelt på en hovedkomité og 13 faggrupper. Medlemmene har til sammen bred tverrfaglig kompetanse. De er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
VKMs medlemmer har kompetanse innen fagområdene biofysikk, bioteknologi, botanikk, ernæring, evolusjonsbiologi, farmakologi, humanmedisin/biologi, jordvitenskap, kjemi, klima og meteorologi, marinbiologi og limnologi, matvitenskap, mikrobiologi, mykologi, plantevitenskap, toksikologi og miljøvitenskap, veterinærmedisin, zoologi og økologi.
Her finner du oversikt over medlemmene i de ulike faggruppene, risikovurderinger, og agenda og referat fra møter i faggruppene.

Hovedkomiteen
I Hovedkomiteen behandles saker av prinsipiell og overordnet karakter. Hovedkomiteen diskuterer retningslinjer for arbeidet i VKM, og godkjenner enkelte større, tverrfaglige prosjekter.

Biologisk mangfold
Faggruppen vurderer risiko for biologisk mangfold ved innførsel og hold/utsetting av fremmede organismer i Norge.
CITES
Faggruppen evaluerer søknader om import/eksport og listeforslag under CITES-konvensjonen.
Dyrehelse og dyrevelferd
Faggruppen vurderer risiko innen fagområdene dyrehelse og dyrevelferd.
Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Faggruppens arbeidsområder er humanernæring, dietetiske produkter og allergi.
Fôr
Faggruppen vurderer risiko knyttet til fôr og fôrtilsetninger til dyr på land og i vann.
Forurensning, naturlige toksiner og medisinrester
Faggruppen vurderer risiko ved miljøgifter og andre forurensende stoffer, prosessfremkalte stoffer, naturlige toksiner, og rester av veterinær- og humanmedisinske preparater, i mat og drikke.
Genmodifiserte organismer-legemidler
Faggruppen vurderer miljørisiko ved bruk av legemidler som inneholder eller består av genmodifiserte organismer.
Genmodifiserte organismer- mat og fõr
Faggruppen vurderer helse- og miljørisiko ved genmodifiserte organismer i mat og fôr.
Hygiene og smittestoffer
Faggruppen vurderer hvilken risiko ulike smittestoffer i maten (bakterier, virus, sopp og prioner) kan utgjøre for folkehelsen.
Mikrobiell økologi
Faggruppen vurderer miljørisiko ved utsetting/innførsel av mikroorganismer. Den vurderer også helse- og miljørisiko ved bruk av mikrobiologiske produkter ved rengjøring, avløpsrensing, oljesanering mm.
Plantehelse
Faggruppen gir uavhengig vitenskapelig risikovurdering av planteskadegjørere som kan skade landbruket ved redusert avling, kvalitet eller verdi av planter og planteprodukter, og som kan ha negative effekter på økosystemer.
Plantevernmidler
Faggruppen vurderer risiko for helse og miljø ved bruk av plantevernmidler og rester av disse i mat og miljø..jpg)