For pressen
Dersom du har spørsmål om risikovurderingen før den er publisert, kan vi informere om hva Mattilsynet og Miljødirektoratet ønsker svar på, hvordan vi løser oppgaven og når vi skal publisere vurderingen på nettsidene våre.
Alle risikovurderinger har en egen kontaktperson. Du finner kontaktinformasjonen på nettomtalen til hver enkelt vurdering.

Kontakt
Senior kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør
Utsetting av fasaner og rapphøns i norsk natur fører med seg risiko for biologisk mangfold, dyrehelse og dyrevelferd. Det konkluderer VKM i en risikovurdering, som er gjort på oppdrag fra Miljødirektoratet og Mattilsynet.
VKM skal vurdere helserisiko ved å spise grillet mat. For å kunne gi aktuelle og relevante råd til forbrukere, trenger Mattilsynet oppdatert kunnskap om dannelse av prosessfremkalte stoffer i ulike matvarer ved ulike grillmetoder, og vurdering av hvilken risiko det kan utgjøre.
Last ned logo og infografikkene våre om blant annet antibiotika-resistens og radioaktivitet i mat.
Som kontaktpunkt skal VKM fremme utveksling av informasjon og kunnskap mellom EFSA og medlemslandeneog bidra i fellesprosjekter. I tillegg skal VKM arbeide for å synliggjøre EFSAs arbeid i Norge.
-
play_arrow Modnet kjøtt vs. ferskt kjøtt -
play_arrow Zoonotiske sykdommer og matbårne utbrudd i 2021
Her finner du alle publiserte risikovurderinge, risikovurderinger under arbeid og innspill til EFSA fra faggruppen for genmodifiserte organismer.
- Søk etter risikovurderinger under arbeid
- Søk etter publiserte risikovurderinger
- Søk etter innspill til EFSA
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.
