Rita Hannisdal
Medlem av faggruppen for forurensinger, naturlig toksiner og medisinrester
Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester
Rita har doktorgrad i analytisk kjemi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er legemidler, miljøgifter, kjemiske analyser og sjømat.
Stilling
Forsker, Havforskningsinstituttet (HI).
Utdanning
2003 – 2012: Doktorgrad i analytisk kjemi, Universitet i Bergen
1997 – 2001: Cand. Scient. i fysikalsk kjemi, Universitet i Bergen
1994 – 1997: Kjemiingeniør, Høgskolen i Bergen
Arbeidserfaring
2018 – d.d.: Forsker, Havforskningsinstituttet
2008 – 2017: Forsker, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
2001 – 2003: Avdelingsingeniør, Universitet i Bergen
Øvrig faglig bakgrunn
2017 – d.d.: Prosjektleder for Sjømat databasen (Havforskningsinstituttet).
2012 – d.d.: Nasjonalt referanse laboratorium (NRL) kontaktperson for Residues in food of animal origin Directive 96/23/EC Annex I, Group B1, Group B3e (Seafood)
2012 – d.d.: Nasjonalt referanse laboratorium (NRL) kontaktperson for Residues in food of animal origin Directive 96/23/EC Annex I, Group B2a), B2b), B2e) (Seafood).
Utvalgte publikasjoner
Anti-sea lice agents in Norwegian aquaculture; surveillance, treatment trends and possible implications for food safety. R Hannisdal, OJ Nøstbakken, H Hove, L Madsen, TE Horsberg, BT Lunestad. Aquaculture 2020; 521, 735044
Monitoring program for pharmaceuticals, illegal substances and contaminants in farmed fish-Annual report for 2020. A Bernhard and R Hannisdal. Rapport fra Havforskningen nr. 2021-40
Modelling the long-term feed-to-fillet transfer of leuco crystal violet and leuco malachite green in Atlantic salmon (Salmo salar). MHG Berntssen, R Hannisdal, L Buttle, R Hoogenveen, M Mengelers, BGH Bokkers, MJ Zeilmaker. Food Additives & Contaminants: Part A 2018; 35 (8), 1484-1496
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2021. Risikovurdering og kunnskapsstatus, Kap 8. Miljøeffekter på non-target-arter ved bruk av legemidler. O Samuelsen, R Hannisdal and AL Agnalt. Rapport fra Havforskningen nr. 2021-7/8
Levels of omega 3 fatty acids, vitamin D, dioxins and dioxin-like PCBs in oily fish; a new perspective on the reporting of nutrient and contaminant data for risk–benefit assessments of oily seafood. OJ Nøstbakken, JD Rasinger, R Hannisdal, M Sanden, L Frøyland, A Duinker, S Frantzen, LM Dahl, A-K Lundebye, L Madsen, Environment International 2021; 147, 106322