Åpent møte om vurdering av helserisiko ved grillet mat
VKM har vurdert helserisiko knyttet til grillmat. Forrige gang dette ble gjort var i 2007, og mye har endret seg siden den gang: grillsesongen er lengre, og utvalget av matvarer og grilltyper bredere.
I tillegg har det kommet ny kunnskap om uønskede helseskadelige forbindelser som oppstår når vi griller.
Mattilsynet har derfor bestilt en ny risikovurdering, og den legger vi fram på et åpent møte:
Dato: 21. mars 2024
Tidspunkt: kl. 12.00-13.00
Sted: FHIs auditorium i Lovisenberggata 8, 0473 Oslo
Arrangementet er åpent og blir strømmet live på YouTube kanalen til VKM, og videoen blir tatt opp. Se på video her: https://www.youtube.com/watch?v=CXGmpVIdRNw
Du må gjerne delta fysisk! Meld deg på her: kommunikasjon@vkm.no .... da går innslusingen hos FHI kjappere.
Program:
Velkommen | Hilde Mellegård, fagdirektør mat, VKM |
Derfor har vi bestilt rapporten, slik skal vi bruke den | Are Sletta, seksjonssjef kjemisk mattrygghet, Mattilsynet |
Fagansvarlig VKM presenterer rapporten | Espen Mariussen, faglig leder av rapportarbeidet, faggruppe for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i VKM |
Spørsmål fra salen | Fagansvarlig svarer. De som deltar digitalt kan sende inn spørsmål via Slido. www.slido.com #4187 554
|
Ordstyrer takker for oppmøtet
| Hilde Mellegård |
Kontakt
Leder av faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester og medlem av hovedkomiteen. Dr.Philos.
T: 97-52-11-40
