Lene Frost Andersen

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Professor.

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Lene har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, kostholdsforskning og epidemiologi.

Stilling

Instituttleder (Professor), Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Utdanning

1994 – 1998: Dr. Philos graden, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1988 – 1992: Candidatus Scientiaum, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1984 – 1988: Husholdningslærer, Ankerhus Seminarium, Sorø, Danmark,

Arbeidserfaring

2017 – dd: Instituttleder, Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, UiO, Oslo

2006 – dd: Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2015 – 2016: Seksjonsleder, seksjon for ernæringsepidemiologi, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2015 – 2017: Forsker 20%, Kompetansetjenesten for sykdomsrelatert underernæring, KKT-klinikken, Oslo Universitetssykehus, Oslo

2004 – 2006: Første amanuensis, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2003 – 2004: Postdok, Div. of Epidemiology, Minneapolis, Minnesota, USA

2000 – 2004: Postdok (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

2000: Forsker, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1999: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1999

1994 – 1998: Stipendiat (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1992 – 1993: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1992-1994

Utvalgte publikasjoner

Kristiansen AL, Lillegaard IT, Lande B, Andersen LF. Effect of changes in an FFQ: comparing data from two national dietary survey instruments among 2-year-olds. Br J Nutr. 2013 Jan 28;109(2):363-9

Totland TH, Bjelland M, Lien N, Bergh IH, Gebremariam MK, Grydeland M, Ommundsen Y, Andersen LF.Adolescents' prospective screen time by gender and parental education, the mediation of parental influences.Int J Behav Nutr Phys Act. 2013 Jul 6;10:89.

Myhre JB, Løken EB, Wandel M, Andersen LF. Eating location is associated with the nutritional quality of the diet in Norwegian adults. Public Health Nutr. 2014 Apr;17(4):915-23

Markussen MS, Veierød MB, Ursin G, Andersen LF.The effect of under-reporting of energy intake on dietary patterns and on the associations between dietary patterns and self-reported chronic disease in women aged 50-69 years.Br J Nutr. 2016 Aug;116(3):547-58.

Medin AC, Carlsen MH, Hambly C, Speakman JR, Strohmaier S, Andersen LF.The validity of a web-based FFQ assessed by doubly labelled water and multiple 24-h recalls. Br J Nutr. 2017 Dec;118(12):1106-1117.