Monica Andreassen

Medlem av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Stilling

Seniorrådgiver, Folkehelseinstituttet, Oslo

Utdanning

2010 - 2015: PhD Health Sciences, Universitetet i Tromsø

2008 - 2010: Master i folkehelsevitenskap, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

1997 – 2002: Cand. Scient i økologi, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Arbeidserfaring

2021 – : Seniorrådgiver, Avdeling for kjemikalietoksikologi, Folkehelseinstituttet

2018 – 2021: Seniorrådgiver, Seksjon Fremmedstoffer i mat og EØS, Hovedkontoret i Mattilsynet

2017 – 2018: Post doc i EU-prosjektet Euromix

2015 – 2017: Forsker, Avdeling for toksikolog og risikovurdering, Folkehelseinstituttet

2004 – 2010: Rådgiver, Kommunikasjonsavdelingen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Øvrig faglig bakgrunn

Medlem av VKMs Faggruppe for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk fra 2022

Utvalgte publikasjoner

Denison, E., Andreassen, M., Bruzell, E., Carlsen, M. H., Devold, T. G., Granum, B., ... & Rasinger, T. H. (2023). Scoping review of research on gastrointestinal effects of selected emulsifiers, stabilisers, and thickeners

Karrer C, Andreassen M, von Goetz N, Sonnet F, Sakhi AK, Hungerbuhler K, Dirven H, Husoy T. The EuroMix human biomonitoring study: Source-to-dose modeling of cumulative and aggregate exposure for the bisphenols BPA, BPS, and BPF and comparison with measured urinary levels. 2020. Environment International 2020, 136, 105397. https://doi.org/10.1016/j.envint.2019.105397

Husøy T, Andreassen M, Hjertholm H, Carlsen MH, Norberg N, Sprong C, Papadopoulou E, Sakhi AK, Sabaredzovic A, Dirven H. The Norwegian biomonitoring study from the EU project EuroMix: levels of phenols and phthalates in 24‐hour urine samples and exposure sources from food and personal care products. Environment International 2019, 132, 105103. https://doi.org/10.1016/j.envint.2019.105103

Andreassen M, Hjertholm H, Cravedi JP, Grob K, Alexander J, Nygaard UC. Effect of dietary pristane and other saturated mineral oils (MOSH) on autoimmune arthritis in rats. Toxicology Reports 2017, 4:104-112. https://doi.org/10.1016/j.toxrep.2017.02.002

Andreassen M, Bohn T, Wikmark OG, Bodin J, Traavik T, Lovik M, Nygaard UC: Investigations of immunogenic, allergenic and adjuvant properties of Cry1Ab protein after intragastric exposure in a food allergy model in mice. BMC immunology 2016, 17(1):10. https://doi.org/10.1186/s12865-016-0148-x