Gry Irene Granli Schultz

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Gry Irene har doktorgrad i klinisk ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er klinisk ernæring og kostholdsforskning.

Curriculum vitae

Stilling

Klinisk ernæringsfysiolog, Nes kommune

Utdanning

2014 - 2018: Ph.d., Oslo universitetssykehus, Universitetet i Oslo, Institutt for klinisk medisin

1996 - 2002:Cand. Scient. klinisk ernæring, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo (UiO)

Arbeidserfaring

2018 - dd: Nes kommune, klinisk ernæringsfysiolog

2022 - 2022: Helsedirektoratet; Avdeling for barne- og ungdomshelse

2016 - 2018: Forskningsassistent (20%), KG Jebsen Senter for cøliakiforskning, Oslo

2007 - 2018: Klinisk ernæringsfysiolog (75-100%), Oslo Universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet, Oslo

2003 - 2007: Klinisk ernæringsfysiolog, Barneklinikken, Rikshospitalet, Oslo

2003 - 2005: Klinisk ernæringsfysiolog, Avdeling for spiseforstyrrelser, OUS, Oslo

2002 - 2002: Forskningsassistent, Oslo Met

Utvalgte publikasjoner

  • van Megen F, Skodje GI, Lergenmuller S, Zühlke S, Aabakken L, Veierød MB, Henriksen C, Lundin KEA. A Low FODMAP Diet Reduces Symptoms in Treated Celiac Patients With Ongoing Symptoms-A Randomized Controlled Trial. Clin Gastroenterol Hepatol. 2022 Jan 17:S1542-3565(22)00034-9.
  • Skodje GI, Minelle IH, Rolfsen KL, Iacovou M, Lundin KEA, Veierød MB, Henrikse C. Dietary and symptom assessment in adults with self-reported non-coeliac gluten sensitivity. Clinical Nutrition ESPEN, 2019. Online.
  • Skodje GI, Sarna VK, Minelle IH, Rolfsen KL, Muir JG, Gibson PR, Veierød MB, Henriksen C, Lundin KEA. Fructan, Rather Than Gluten, Induces Symptoms in Patients With Self-reported Non-celiac Gluten Sensitivity. Gastroenterology, 2018 Feb; 154:529-539.
  • Skodje GI, Henriksen C, Salte T, Drivenes T, Toleikyte I, Lovik AM, Veierød MB, Lundin KE. Wheat challenge in self-reported gluten sensitivity: a comparison of scoring methods. Scand J Gastroenterol. 2017 Feb;52(2):185-192.
  • Løvik A, Skodje G, Bratlie J, Brottveit M, Lundin KEA. Diet adherence and gluten exposure in coeliac disease and self-reported non-coeliac gluten sensitivity. Clinical Nutrition, 2015; 36 (1), 275-280.