Hovedbudskap:
Vitenskapskomiteen for mattrygghet har, etter spørsmål fra Mattilsynet, foretatt en risikovurdering av LGG-bakterier for bruk i morsmelkerstatninger og i barnemat. Lactobacillus rhamnosus (LGG) er en type bakterie som brukes i produksjon av matvarer, blant annet enkelte typer yoghurt. Det er gjort en rekke forsøk med LGG i behandling og forebygging av diarré hos spedbarn og småbarn.
Risikovurderingen konkluderer med at LGG ikke er egnet til å inngå i morsmelkerstatninger til friske spedbarn eller spedbarn med spesielle medisinske behov, for eksempel ved kumelksallergi eller soyaallergi.
LGG er videre ikke egnet til å inngå i barnemat beregnet på bruk til friske småbarn eldre enn ett år hvis maten er beregnet til bruk flere ganger daglig.
Kontakt
Vitenskapskomiteen for mat og miljø
Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo
©2004-2023 VKM CC BY-ND 4.0 Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.
Besøksadresse:
Sandakerveien 24 C (bygg D11) 0473 Oslo