Trine Husøy

Leder av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk og medlem av hovedkomiteen. Dr.Scient.
Hovedkomiteen, Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Trine har doktorgrad i biokjemi. Hennes nøkkelkompetanse innen VKMs fagområder er risikovurdering, toksikologi, biotransformasjon og eksponering.
Stilling
Seniorforsker, Folkehelseinstituttet, Oslo
Utdanning
1994 – 1998: Dr. scient, biokjemi, Universitetet i Oslo
1985 – 1991: Cand. scient, toksikologi, Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU)
Arbeidserfaring
1999 – dd: Seniorforsker ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Divisjon for miljømedisin, avdeling for toksikologi og risiko
1991 – 1994: Vitenskapelig assistent ved Radiumhospitalet
1989 – 1991: Vitenskapelig assistent ved Universitetet i Trondheim (sommerjobb)
Øvrig faglig bakgrunn
Medlem av EFSAs Scientific Panel on Food additives and flavourings (FAF) 2018 – dd.
Medlem av EFSAs Scientific Panel on Food contact materials, enzymes, flavourings and processing aids (CEF) fra 2008 – 2018
Leder av EFSAs arbeidsgruppe på Bisfenol A i 2009 og i 2012 – 2014
Nestlederav arbeidsgruppen FLAVIS i EFSA fra 2003 – 2018
Medlem av arbeidsgrupper underlagt Nordisk Ministerråd på tilsetningsstoffer (1999 – 2002), aroma (2000 – 2006) og naturlige toksiner (2005 – 2008)
Eurotox Registrated Toxicologist fra 2005
Prosjektleder ved Nasjonalt folkehelseinstitutt på prosjektet "Thermolysis of carbohydrates and intestinal cancer risk" støttet av Norges forskningsråd
Medlem av VKMs Faggruppe for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk fra 2004
Utvalgte publikasjoner:
Mosdøl A, Vist GE, Svendsen C, Dirven H, Lillegaard ITL, Mathisen GH, Husøy T. Hypotheses and evidence related to intense sweeteners and effects on appetite and body weight changes: A scoping review of reviews. PLoS One, 2018Huffman MP, Høie AH, Svendsen C, Brunborg G, Murkovic M, Glatt H, Husøy T. An in vitro study on the genotoxic effect of substituted furans in cells transfected with human metabolizing enzymes: 2,5-dimethylfuran and furfuryl alcohol. Mutagenesis, 31, 597-602, 2016.Fotland TØ, Paulsen JE, Sanner T, Alexander A, Husøy T. Risk assessment of coumarin using the bench mark dose (BMD) I approach: Children in Norway which regularly eat oatmeal porridge with cinnamon are at risk for exceeding TDI for coumarin with more than twenty folds. Food and Chemical Toxicology 50, 903 -912, 2012.
Høie AH, Svendsen C, Brunborg G, Glatt H, Alexander J, Meinl W, Husøy T. Genotoxicity of three food processing contaminants in transgenic mice expressing human sulfotransferases 1A1 and 1A2 as assessed by the in vivo alkaline single cell gel electrophoresis assay. Environ Mol Mutagen, 56, 709-714, 2015.
Von Goetz N, Pirow R, Hart A, Bradley E, Poças F, Arcella D, Lillegard ITL, Simoneau C, van Engelen J, Husøy T, Theobald A, Leclercq C. Including non-dietary sources into an exposure assessment of the European Food Safety Authority: The challenge of multi-sector chemicals such as Bisphenol A. Regulatory Toxicology and Pharmacology, 85, 70-78, 2017.