Marina Elisabeth Aspholm

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer. Ph.d.

Hygiene og smittestoffer

Marina har doktorgrad i molekylærbiologi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er bakteriell fysiologi og virulens, samt mattrygghet.

Curriculum Vitae

Stilling

Professor ved Norges miljø- og Biovitenskapelige Universitet, Veterinærhøgskolen

Utdanning

20062007: Postdoktor innen Mikrobiologi, Institutt for Biovitenskap, Universitetet i Oslo

19982005: Phd innen molekylærbiologi, Institutionen för medicinsk kemi och biofysik / Umeå Universitet, Sverige

19931998: Mastergrad innen molekylærbiologi, Umeå Universitet, Sverige

Arbeidserfaring

2021 – dd: professor ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet, Veterinærhøgskolen.

2020 – dd: faggruppeleder for Faggruppe for mattrygghet ved ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet, Veterinærhøgskolen.

2013 – 2021: førsteamanuensis ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet, Veterinærhøgskolen.

2008 – 2013: forsker, Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo

2005 – 2006: forsker, Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo

Utvalgte publikasjoner

Kristin Sæbø Pettersen, Taran Skjerdal , Yngvild Wasteson, Toril Lindbäck, Gerd Vegarud, Irene Comi, Marina Aspholm. Survival of Listeria monocytogenes during in vitro gastrointestinal digestion after exposure to 5 and 0.5 % sodium chloride. Food Microbiology. 2018.

Borch-Pedersen K, Mellegård H, Reineke K, Boysen P, Sevenich R, Lindbäck T, Aspholm M. The effect of high pressure on Bacillus licheniformis spore germination and inactivation. Environ Microbiol. Appl Environ Microbiol. 2017.

Porcellato D, Aspholm M, Skeie SB, Monshaugen M, Brendehaug J, Mellegård H. Microbial diversity of consumption milk during processing and storage. I J. Food Microbiol. 2016.

Borch-Pedersen K, Mellegård H, Reineke K, Boysen P, Sevenich R, Lindbäck T, Aspholm M. The effect of high pressure on Bacillus licheniformis spore germination and inactivation. Environ Microbiol. Appl Environ Microbiol. 2017

Iversen H, L' Abée-Lund TM, Aspholm M, Arnesen LP, Lindbäck T. Commensal E. coli Stx2 lysogens produce high levels of phages after spontaneous prophage induction. Front Cell Infect. Microbiol. 2015