Christine Louise Parr

Seniorrådgiver, ph.d

Sekretariatet

Christine Louise er seniorrådgiver og jobber med nytte- og risikovurderinger og systematiske kunnskapsoppsummeringer på området mat, ernæring og helse. Hun har doktorgrad i ernæringsepidemiologi.

Curriculum Vitae

Stilling

Seniorrådgiver epidemiologi, VKM-sekretariatet

Utdanning

2023: Grunnleggende prosjektkompetanse, Holte Academy

2022: Risikovurdering matområdet. “Risk-benefit assessment of foods: methods for quantifying health effects”. PhD kurs 23839, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

2022: Systematiske oversikter og meta-analyser. PhD kurs NRS8002, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)/Nasjonal forskerskole i global helse

2022: Risikovurdering matområdet, «Risk assessment in nutrition». BTSF Academy, EU kommisjonen

2017: Universitets- og høgskolepedagogikk, OsloMet – storbyuniversitetet, Oslo

2003 – 2008: PhD ernæringsepidemiologi, Avdeling for biostatistikk, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

1998 – 2001: Cand.Scient samfunnsernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

2020 – dd: Seniorrådgiver epidemiologi, Vitenskapskomiteen for mat og miljø

2019 – 2020: Forsker, Avdeling for kroniske sykdommer og aldring, Folkehelseinstituttet

2017 – 2020: Fagekspert, Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM)

2017 – 2019: Førsteamanuensis i samfunnsernæring, OsloMet – storbyuniversitetet

2013 – 2016: Postdoktor, Avdeling for ikke-smittsomme sykdommer, Folkehelseinstituttet

2008 – 2014: Postdoktor, Avdeling for biostatistikk, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

Øvrig faglig bakgrunn

2015: Gjesteforsker, National Institute of Environmental Health Sciences, NC, USA

2008: Gjesteforsker, George Institute for International Health, Sydney, Australia

Utvalgte publikasjoner

Andersen, Lene Frost; Berstad, Paula; Bukhvalova, Barbara Alexandra; Carlsen, Monica Hauger; Dahl, Lisbeth Jane; Goksøyr, Anders; Sletting Jakobsen, Lea; Knutsen, Helle Katrine; Kvestad, Ingrid; Lillegaard, Inger Therese Laugsand; Mangschou, Bente; Meyer, Haakon Eduard; Parr, Christine Louise; Rakkestad, Kirsten Eline; Rasinger, Josef; Sengupta, Sayantan; Skeie, Guri; Starrfelt, Jostein; Ulven, Stine Marie. Benefit and risk assessment of fish in the Norwegian diet - Scientific Opinion of the Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment. VKM Report 2022 ;Volum 2022: 17.(17) s. 1-1082. https://hdl.handle.net/11250/3010941

Parr CL, Nystad W, Karlstad Ø, Øymar K, Langhammer A, Nafstad P, Wisløff T. Ten-year trends of national healthcare costs of asthma, allergic rhinitis, and atopic eczema in 3 million Norwegians. Allergy. 2022 May;77(5):1614-1616.

Mullee A, Romaguera D, Pearson-Stuttard J, Viallon V, Stepien M, Freisling H, Fagherazzi G, Mancini FR, Boutron-Ruault MC, Kühn T, Kaaks R, Boeing H, Aleksandrova K, Tjønneland A, Halkjær J, Overvad Henjum, Sigrun; Brantsæter, Anne Lise; Holvik, Kristin; Lillegaard, Inger Therese Laugsand; Mangschou, Bente; Parr, Christine Louise; Starrfelt, Jostein; Stea, Tonje Holte; Strand, Tor A; Andersen, Lene Frost; Dahl, Lisbeth; Dalen, Knut Tomas; Løvik, Martinus; Ulven, Stine Marie. Benefit and risk assessment of iodization of household salt and salt used in bread and bakery products. Scientific opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment. VKM Report 2020 ;Volum 2020.(5) s. 1-312. https://hdl.handle.net/11250/3010945

K, Weiderpass E, Skeie G, Parr CL, Quirós JR, Agudo A, Sánchez MJ, Amiano P, Cirera L, Ardanaz E, Khaw KT, Tong TYN, Schmidt JA, Trichopoulou A, Martimianaki G, Karakatsani A, Palli D, Agnoli C, Tumino R, Sacerdote C, Panico S, Bueno-de-Mesquita B, Verschuren WMM, Boer JMA, Vermeulen R, Ramne S, Sonestedt E, van Guelpen B, Holgersson PL, Tsilidis KK, Heath AK, Muller D, Riboli E, Gunter MJ, Murphy N. Association Between Soft Drink Consumption and Mortality in 10 European Countries. JAMA Intern Med. 2019 Nov 1;179(11):1479-1490.

Parr CL, Magnus MC, Karlstad Ø, Holvik K, Lund-Blix NA, Haugen M, Page CM, Nafstad P, Ueland PM, London SJ, Håberg SE, Nystad W, 2018, Vitamin A and D intake in pregnancy, infant supplementation, and asthma development: the Norwegian Mother and Child Cohort. 2018. Am J Clin Nutr; 107(5):789-798.