Anine Christine Medin

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Ph.d.

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Anine har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, kostholdsforskning og ernæringsepidemiologi.

Curriculum vitae

Stilling

Førsteamanuensis i ernæring, Universitetet i Agder

Utdanning

2012-2017 Ph.d. i ernæring, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2002-2007 Master i ernæring (klinisk ernæringsfysiolog, HPR-nummer: 9843787), Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Arbeidserfaring

2019-dd Førsteamanuensis i ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder

2017-2019 Forsker, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2012-2017 Ph.d. student (75% forskning, 25% undervisning), Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2010-2012 Leder av Overvektsklinikken - Aleris Helse AS

2007-2010 Klinisk ernæringsfysiolog - Aleris Helse AS

Øvrig faglig bakgrunn

2021 – d.d. Medlem av VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.

2021 Komitémedlem – Redesign av bachelorprogram in ernæring ved Universitetet i Agder.

2020- d.d. Medlem av rådgivende gruppe for myfood24, Dietary Assessment Ltd, Storbritannia.

2020 Komitémedlem av sakkyndig utvalg – Evaluering av søkere til Ph.d.-stilling ved Universitetet i Agder.

2020 Tredje medlem av bedømmelseskomité – Bedømming av Ph.d. avhandling ved Universitetet i Agder.

2020 Komitémedlem – Evaluering av bachelorprogram i ernæring ved Universitetet i Agder.

2014-2015 Styreleder – Ph.d. Forum, Det medisinske fakultet, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.

2013-2014 Styremedlem – Ph.d. Forum, Det medisinske fakultet, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.

Utvalgte publikasjoner

  1. Salvesen, Lorentz; Engeset, Dagrun; Øverby, Nina Cecilie; Medin, Anine Christine (2021). Development and evaluation of image-series for portion size estimation in dietary assessment among adults. Journal of Nutritional Science (JNS). ISSN: 2048-6790. 10doi:10.1017/jns.2020.58.
  1. Røed, Margrethe; Medin, Anine Christine; Vik, Frøydis Nordgård; Hillesund, Elisabet Rudjord; Van Lippevelde, Wendy; Campbell, Karen; Øverby, Nina Cecilie (2021). Effect of a Parent-Focused eHealth Intervention on Children's Fruit, Vegetable, and Discretionary Food Intake (Food4toddlers): Randomized Controlled Trial. Journal of Medical Internet Research. ISSN: 1438-8871. doi:10.2196/18311.
  1. Medin, Anine Christine; Carlsen, Monica Hauger; Andersen, Lene Frost (2019). Iodine intake among children and adolescents in Norway: Estimates from the national dietary survey Ungkost 3 (2015-2016). Journal of Trace Elements in Medicine and Biology. ISSN: 0946-672X. doi:10.1016/j.jtemb.2019.126427.
  1. Medin, Anine Christine; Myhre, Jannicke Borch; Diep, Lien My; Andersen, Lene Frost (2019). Diet quality on days without breakfast or lunch - Identifying targets to improve adolescents' diet. Appetite. ISSN: 0195-6663. 135s 123 - 130. doi:10.1016/j.appet.2019.01.001.
  1. Medin, Anine Christine; Carlsen, Monica Hauger; Hambly, Catherine; Speakman, John R.; Strohmaier, Susanne; Andersen, Lene Frost (2017). The validity of a web-based FFQ assessed by doubly labelled water and multiple 24-h recalls. British Journal of Nutrition. ISSN: 0007-1145. 118 (12). s 1106 - 1117. doi:10.1017/S0007114517003178.