Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppens arbeidsområder er tilsetningsstoffer, aromastoffer, produksjonshjelpestoffer, emballasje, materialer og gjenstander i kontakt med mat og drikkevann, kjemikalier som brukes i vannbehandling og rester av vaske- og desinfeksjonsmidler. Innhold i kosmetiske produkter faller også under faggruppens ansvarsområde.

Nytt fra faggruppen:

Kommentar til SCCS' risikovurdering av aluminium i kosmetiske produkter

Kommentar til SCCS' risikovurdering av aluminium i kosmetiske produkter

På oppdrag for Mattilsynet har Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) gått gjennom og gitt kommentarer til en risikovurdering som EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet (SCCS) har gjort av aluminium i kosmetiske produkter.
[21.05.2014] Les mer
Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer

Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert nytte og risiko ved å erstatte koksalt (natriumklorid) med kaliumklorid i produksjon av matvarer. Mattilsynet har bestilt vurderingen i samarbeid med Helsedirektoratet.
[24.04.2014] Les mer