Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppens arbeidsområder er tilsetningsstoffer, aromastoffer, produksjonshjelpestoffer, emballasje, materialer og gjenstander i kontakt med mat og drikkevann, kjemikalier som brukes i vannbehandling og rester av vaske- og desinfeksjonsmidler. Innhold i kosmetiske produkter faller også under faggruppens ansvarsområde.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurderinger av

Publiserte risikovurderinger per 12.12.2016:

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har publisert risikovurderinger av 38 «andre stoffer» som tilsettes i kosttilskudd og/eller i energidrikker. De ni sist publiserte er risikovurderinger av stoffene glysin, kreatin, kollagen, L-tyrosin, L-lysin, L-serin, L-prolin, L-metionin og L-citrullin.
[12.12.2016] Les mer
Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

På oppdrag for Mattilsynet skal Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere risiko ved «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler som selges i Norge.
[12.05.2015] Les mer