Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppens arbeidsområder er tilsetningsstoffer, aromastoffer, produksjonshjelpestoffer, emballasje, materialer og gjenstander i kontakt med mat og drikkevann, kjemikalier som brukes i vannbehandling og rester av vaske- og desinfeksjonsmidler. Innhold i kosmetiske produkter faller også under faggruppens ansvarsområde.

Nytt fra faggruppen:

Oversikt over risikovurderinger som er gjort av “andre stoffer

Oversikt over risikovurderinger som er gjort av “andre stoffer"

På oppdrag for Mattilsynet skal sekretariatet i Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) utarbeide en oversikt over relevante risikovurderinger som er gjort av «andre stoffer» som brukes i Norge.
[04.09.2014] Les mer
Kommentar til SCCS' risikovurdering av aluminium i kosmetiske produkter

Kommentar til SCCS' risikovurdering av aluminium i kosmetiske produkter

På oppdrag for Mattilsynet har Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) gått gjennom og gitt kommentarer til en risikovurdering som EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet (SCCS) har gjort av aluminium i kosmetiske produkter.
[21.05.2014] Les mer