Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Faggruppens arbeidsområder er tilsetningsstoffer, aromastoffer, produksjonshjelpestoffer, emballasje, materialer og gjenstander i kontakt med mat og drikkevann, kjemikalier som brukes i vannbehandling og rester av vaske- og desinfeksjonsmidler. Innhold i kosmetiske produkter faller også under faggruppens ansvarsområde.

Nytt fra faggruppen:

Oversikt over risikovurderinger som er gjort av “andre stoffer

Oversikt over risikovurderinger som er gjort av “andre stoffer"

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har utarbeidet en oversikt over relevante risikovurderinger som er gjort av «andre stoffer» som brukes i Norge.
[04.12.2014] Les mer
Risikovurdering av de intense søtstoffene aspartam, acesulfam K og sukralose og konserveringsmiddelet benzosyre fra drikkevarer

Risikovurdering av de intense søtstoffene aspartam, acesulfam K og sukralose og konserveringsmiddelet benzosyre fra drikkevarer

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag for Mattilsynet beregnet hvor mye av de intense søtstoffene aspartam, acesulfam K, sukralose og konserveringsmiddelet benzosyre to-åringer og voksne over 18 år får i seg fra leskedrikker, saft, nektar og vann tilsatt smak.
[28.11.2014] Les mer