Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > Faggruppene > Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppens arbeidsområder er mikrobiologiske og hygieniske spørsmål, herunder forurensning med og overføring av humanpatogene mikroorganismer og andre biologiske risikofaktorer som TSE. I tillegg vurderer faggruppen risiko knyttet til bruk av vaske- og desinfeksjonsmidler og resistensproblematikk, inklusive overføring av resistens til patogener.

Nytt fra faggruppen:

Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer

Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert nytte og risiko ved å erstatte koksalt (natriumklorid) med kaliumklorid i produksjon av matvarer. Mattilsynet har bestilt vurderingen i samarbeid med Helsedirektoratet.
[24.04.2014] Les mer
Risikovurdering av vann til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær

Risikovurdering av vann til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær

Mattilsynet ber Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere hvilken smitterisiko vanningsvann fra innsjøer, elver, borrevann, vanningsdammer også videre utgjør hvis det brukes til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær.
[02.12.2013] Les mer

Medlemmer av faggruppen