Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > Faggruppene > Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppens arbeidsområder er mikrobiologiske og hygieniske spørsmål, herunder forurensning med og overføring av humanpatogene mikroorganismer og andre biologiske risikofaktorer som TSE. I tillegg vurderer faggruppen risiko knyttet til bruk av vaske- og desinfeksjonsmidler og resistensproblematikk, inklusive overføring av resistens til patogener.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurdering av «Antimikrobiell resistens hos bakterier i matkjeden i et folkehelseperspektiv»

Risikovurdering av «Antimikrobiell resistens hos bakterier i matkjeden i et folkehelseperspektiv»

Utviklingen av antibiotikaresistens er et økende problem i Norge og globalt. Bruk og feilbruk av antibiotika er trolig den viktigste drivkraften bak utviklingen, men også andre legemidler og kjemiske stoffer, tungmetaller og sporstoffer kan bidra.
[23.10.2014] Les mer
Retningslinjer for risikovurdering av mat som inneholder probiotika

Retningslinjer for risikovurdering av mat som inneholder probiotika

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har utviklet retningslinjer for risikovurdering av probiotiske produkter.
[09.10.2014] Les mer