Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > Faggruppene > Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppens arbeidsområder er mikrobiologiske og hygieniske spørsmål, herunder forurensning med og overføring av humanpatogene mikroorganismer og andre biologiske risikofaktorer som TSE. I tillegg vurderer faggruppen risiko knyttet til bruk av vaske- og desinfeksjonsmidler og resistensproblematikk, inklusive overføring av resistens til patogener.

Nytt fra faggruppen:

Retningslinjer for risikovurdering av mat som inneholder probiotika

Retningslinjer for risikovurdering av mat som inneholder probiotika

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har utviklet retningslinjer for risikovurdering av probiotiske produkter.
[09.10.2014] Les mer
Vurdering av morsmelkerstatning og tilskuddsblanding med probiotisk bakteriestamme Lactobacillus fermentum CECT5716

Vurdering av morsmelkerstatning og tilskuddsblanding med probiotisk bakteriestamme Lactobacillus fermentum CECT5716

På oppdrag for Mattilsynet har Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) gjort en risikovurdering av probiotika Lactobacillus fermentum CECT5716 i morsmelkerstatning for nyfødte og tilskuddsblanding beregnet for barn fra seks måneder.
[09.10.2014] Les mer