Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > Faggruppene > Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppen for hygiene og smittestoffer

Faggruppens arbeidsområder er mikrobiologiske og hygieniske spørsmål, herunder forurensning med og overføring av humanpatogene mikroorganismer og andre biologiske risikofaktorer som TSE. I tillegg vurderer faggruppen risiko knyttet til bruk av vaske- og desinfeksjonsmidler og resistensproblematikk, inklusive overføring av resistens til patogener.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurdering av vann til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær

Risikovurdering av vann til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær

Mattilsynet ber Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere hvilken smitterisiko vanningsvann fra innsjøer, elver, borrevann, vanningsdammer også videre utgjør hvis det brukes til vanning av jord der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær.
[02.12.2013] Les mer
Vurdering av tre barnegrøter og en morsmelkerstatning med probiotisk bakteriestamme Bifidobacterium lactis

Vurdering av tre barnegrøter og en morsmelkerstatning med probiotisk bakteriestamme Bifidobacterium lactis

Mattilsynet ber Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere om det er kommet ny forskning siden VKM publiserte en nytte- risikovurdering av av probiotika i barnegrøt i 2010, eller om konklusjonen i vurderingen fortsatt står seg.
[02.12.2013] Les mer

Medlemmer av faggruppen