Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurderinger av

Publiserte risikovurderinger per 20.11.2015:

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kostilskudd og energidrikker

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har publisert risikovurderinger av 12 «andre stoffer» som tilsettes i kosttilskudd og/eller i energidrikker. Blant disse er risikovurderinger av stoffene koenzym Q10 og L-cystein/L-cystin i kosttilskudd og taurin og koffein, som også finnes i energidrikker.
[20.11.2015] Les mer
Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

På oppdrag for Mattilsynet skal Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere risiko ved «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler som selges i Norge.
[12.05.2015] Les mer