Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

Risikovurderinger av «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler

På oppdrag for Mattilsynet skal Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere risiko ved «andre stoffer» i kosttilskudd og andre næringsmidler som selges i Norge.
[12.05.2015] Les mer
Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd

Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet blitt bedt om å vurdere øvre trygt inntaksnivå (UL) for folsyre. VKM konkluderer med at det ikke er grunnlag for å endre eksisterende UL for folsyre.
[29.01.2015] Les mer