Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd

Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet blitt bedt om å vurdere øvre trygt inntaksnivå (UL) for folsyre. VKM konkluderer med at det ikke er grunnlag for å endre eksisterende UL for folsyre.
[29.01.2015] Les mer
Risikovurdering av betakaroten i kosttilskudd

Risikovurdering av betakaroten i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) foreslår en tentativ øvre trygg grense av betakaroten tilsatt for eksempel i kosttilskudd på 4 milligram per dag. Dette framgår i en risikovurdering av betakaroten i kosttilskudd som VKM har utført på oppdrag for Mattilsynet.
[19.01.2015] Les mer