Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd

Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd

Osmotisk diaré er den mest rapporterte negative helseeffekten av magnesium i kosttilskudd. Det fremgår av en risikovurdering som Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjort på oppdrag fra Mattilsynet. Mattilsynet vurderer nasjonale maksimumsgrenser.
[05.04.2016] Les mer
Inntaksberegninger av vitamin C og kalsium

Inntaksberegninger av vitamin C og kalsium

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har beregnet hva den norske befolkningen får i seg av vitamin C og kalsium fra kosthold og kosttilskudd, på oppdrag fra Mattilsynet. Beregningene er faglig beslutningsgrunnlag når Mattilsynet skal vurdere om det er behov for å endre de nasjonale maksimumsgrensene for vitaminer og mineraler i kosttilskudd.
[05.04.2016] Les mer