Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurderinger av

Publiserte risikovurderinger per 12.12.2016:

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har publisert risikovurderinger av 38 «andre stoffer» som tilsettes i kosttilskudd og/eller i energidrikker. De ni sist publiserte er risikovurderinger av stoffene glysin, kreatin, kollagen, L-tyrosin, L-lysin, L-serin, L-prolin, L-metionin og L-citrullin.
[12.12.2016] Les mer
Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd

Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd

Osmotisk diaré er den mest rapporterte negative helseeffekten av magnesium i kosttilskudd. Det fremgår av en risikovurdering som Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjort på oppdrag fra Mattilsynet. Mattilsynet vurderer nasjonale maksimumsgrenser.
[05.04.2016] Les mer