Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Vurdering av trehalose - nytt næringsmiddel
Vurdering av trehalose - nytt næringsmiddel
Foto: iStockphoto

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) om å foreta en helserisikovurdering av trehalose som ny næringsmiddelingrediens. Mattilsynet har mottatt en søknad om bruk av trehalose i næringsdrikk beregnet på kreftpasienter. Trehalose er godkjent som ny næringsmiddelingrediens i EU. Trehalose har ikke vært brukt som næringsmiddelingrediens i matvarer i Norge tidligere.

VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi anser at 4,6 g trehalose/100 ml næringsdrikk ikke vil medføre helseskade, herunder gi gastrointestinale plager hos friske personer med intakt trehalaseaktivitet.

Publisert 16.12.2005

Vurderingen ble publisert: 16.12.2005

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou
Koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tlf. 21 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no