Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel
Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel
Foto: iStockphoto

VKM har foretatt en vurdering av om delvis hydrolysert guarkjernemel kan utgjøre noen helsefare ved bruk innenfor angitte mengder hos barn og voksne.

Saken er behandlet av VKMs faggruppe for ernæring (human), dietetiske produkter, ny mat og allergi.

Faggruppen anser at et inntak på 15 g delvis hydrolysert guarkjernemel per dag for voksne og barn over 12 år og et inntak på 3 g per dag for barn 7-11 år ikke vil medføre helseskade.

Publisert 05.03.2006

Vurderingen ble publisert: 05.03.2006

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou
Koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tlf. 21 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no