Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for EUs mattrygghetsorgan EFSA (European Food Safety Authority). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Astrid Bjerkås er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Risikovurdering av bisfenol A (BPA)

Risikovurdering av bisfenol A (BPA)

Bisfenol A (BPA) utgjør ingen helserisiko for befolkningen i Europa. Grunnen er at verken befolkningen generelt eller sårbare grupper får i seg helseskadelige mengder av stoffet. Det konkluderer EUs mattrygghetsorgan EFSA i en ny risikovurdering av bisfenol A.
[21.01.2015] Les mer
EFSA legger utkast til risikovurdering av koffein ut på høring

EFSA legger utkast til risikovurdering av koffein ut på høring

Enkeltdoser av koffein på inntil 200 milligram og et daglig inntak på inntil 400 milligram koffein gir ikke grunn til bekymring for voksne europeere. Dette er to av de foreløpige konklusjonene i utkastet til risikovurdering av koffein som EFSA, EUs mattrygghetsorgan, nå har lagt ut på høring.
[15.01.2015] Les mer
Risikoen ved å drikke rå melk (upasteurisert melk)

Risikoen ved å drikke rå melk (upasteurisert melk)

Rå melk (upasteurisert melk) kan inneholde skadelige bakterier som kan forårsake alvorlig sykdom. Fortsatt gode hygienerutiner hos produsentene er viktig for å redusere forurensing av upasteurisert melk. Videre er ubrutt kjølekjede viktig for å hindre eller bremse veksten av bakterier.
[13.01.2015] Les mer