Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for EUs mattrygghetsorgan EFSA. EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd om forhold knyttet til trygg mat til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene.

 

Ingfrid Slaatto Næss er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Gisle Solstad er hennes stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Rapport om antibiotikaresistens i EU fra EFSA og ECDC

Rapport om antibiotikaresistens i EU fra EFSA og ECDC

Antibiotikaresistens forekommmer ofte i bakterier som smitter gjennom mat og dyr, men fortsatt er en liten andel av bakteriene resistente mot flere viktige antibiotika samtidig. Det viser en rapport om antibiotikaresistens i 2012 som EUs mattrygghetsorgan EFSA og det europeiske smitteverninstituttet ECDC har utarbeidet.
[28.03.2014] Les mer
EFSA med risikovurdering av to plantesykdommer på sitrustrær

EFSA med risikovurdering av to plantesykdommer på sitrustrær

EUs mattrygghetsorgan EFSA publiserte nylig en risikovurdering av to plantesykdommer, som begge utgjør en stor trussel mot sitrusdyrkingen i EU. Arbeidet har vært ledet av Trond Rafoss. Han er medlem av EFSAs plantehelsepanel og VKMs faggruppe for plantehelse.
[26.02.2014] Les mer
Zoonoser og næringsmiddelbårne utbrudd i Europa i 2012

Ny rapport fra EFSA og ECDC:

Zoonoser og næringsmiddelbårne utbrudd i Europa i 2012

På europeisk nivå ble det i 2012 for første gang registrert en svak nedgang i antall humane tilfeller av infeksjoner med bakterien Campylobacter. Antallet rapporterte Salmonella-tilfeller fortsetter å synke for syvende året på rad, mens trenden for antallet rapporterte humane tilfeller av Listeriose går opp.
[19.02.2014] Les mer