Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (European Food Safety Authority – EFSA). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Ingrid Høie er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Nordisk initiativ for maksimumsgrense for sukkermengde i mat

Nordisk initiativ for maksimumsgrense for sukkermengde i mat

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, Euroepan Food Safety Authority (EFSA), vil diskutere maksimumsgrense for tilsetting av sukker i mat og drikke. Det skjer etter et initiativ fra mattrygghetsmyndigheter i de fem nordiske landene.
[07.07.2016] Les mer
EFSA med uttalelse om lagring og transport av kjøtt

EFSA med uttalelse om lagring og transport av kjøtt

Bakterier som forringer matkvaliteten under lagring og transport av ferskt kjøtt, vokser raskere enn sykdomsfremkallende bakterier. Det konkluderer den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, European Food Safety Authority (EFSA).
[01.07.2016] Les mer
EFSA med uttalelse om mikro- og nanoplast i mat

EFSA med uttalelse om mikro- og nanoplast i mat

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, European Food Safety Authority (EFSA), har publisert en uttalelse om mikro- og nanoplast i mat, med spesielt fokus på sjømat.
[24.06.2016] Les mer