Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (European Food Safety Authority – EFSA). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Ingrid Høie er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Prosessfremkalte stoffer i vegetabilske oljer og matvarer

Glyserolbaserte prosessfremkalte stoffer som finnes i palmeolje, andre vegetabilske oljer, margarin og enkelte bearbeidede matvarer, gir grunn til helsemessige bekymringer. Bekymringene gjelder barn og unge med gjennomsnittlig inntak og for alle aldersgrupper med høyt inntak.
[03.05.2016] Les mer
Fare for cyanidforgiftning ved å spise rå aprikoskjerner

Fare for cyanidforgiftning ved å spise rå aprikoskjerner

Kjernen i aprikosen inneholder en forbindelse som omdannes til cyanid i kroppen. EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) har vurdert hvor mange aprikoskjerner vi kan spise før det kan gi helseskade.
[27.04.2016] Les mer
EFSA gjør en ny vurdering av bisfenol A (BPA) og mulige effekter på immunsystemet

EFSA gjør en ny vurdering av bisfenol A (BPA) og mulige effekter på immunsystemet

I en ny rapport fra Nederland rådes forbrukerne til å redusere eksponeringen for BPA. EFSA setter derfor ned en gruppe med eksperter for å vurdere ny kunnskap om bisfenol A (BPA) og mulige effekter på immunsystemet.
[26.04.2016] Les mer